web analytics

Korridorshus

Inom Lehtos nya produktserie Lignum finns två hustyper: Korridorshus och Loftgångshus. Korridorshuset är ett smakfullt hus i nordiskt trä vars gestaltning på ett enkelt sätt kan anpassas beroende på omgivande miljö och med ett antal variationsmöjligheter vad gäller antal våningar och lägenheter per våning. Huset utgår ifrån ett antal basutformningar med fyra, sex respektive åtta lägenheter per våning i olika storlekar och kan erhållas med upp till sex våningar.  Lägenheterna finns från ett rum och kök till fyra rum och kök i storlekar mellan 26 kvadratmeter upp till 99 kvadratmeter. Inom kort lanserar vi även vårt loftgångshus. 

Byggnadsvolym och fasad

Arkitekturens exteriöra formspråk är enkelt och omsorgsfullt. En sammanhållen volym med ett låglutande sadeltak med litet takutsprång. Stora kvadratiska tvåluftsfönster med låg bröstning i  olika standardkulörer löper runt hela huskroppen och skapar en jämn rytm. Fasaden utgörs av en stående falsad träpanel med rak kant, fasaden är målad och finns i olika kulörer. Takplåt och takavvattning i aluzink. En indragen entré klädd med panel, samt med exteriör belysning i aluminium.

Som tillval finns val av balkong: utanpåliggande balkong med smidesräcke, spansk balkong med täta, helhöga sidstycken eller fransk balkong. 

I designarbetet har vi fokuserat på att få fram ett flexibelt och rationellt system. En badrumstyp, en köksplacering etc med avsikt att korta tillverkningstiden.

Lignums K:8 med sex våningar och åtta lägenheter per våning

Fönster

Tvåluftsfönster och fönsterdörrar i fastigheterna är tillverkade i Lehtos egna fabrik och gjorda i PVC.

I och med fönstrens generösa storlek, nästan 180 cm höga, så är det rikligt med ljusinsläpp i lägenheterna. Fönsterbrädorna är väl tilltagna med ett djup på nästan 20 cm. Fönster finns i olika standardkulörer.

Sockel och bottenvåning

Tas fram i två utföranden; Platta på mark alternativt sockel i betong, omålad eller målad beroende på fasadkulör.

Tak

Taket är ett låglutande sadeltak med litet takutsprång, i pannplåt, av aluzink. Galvaniserade hängrännor och stuprör.

Utemiljö och markplanering

Landskapsarkitekturen har till uppgift att ta tillvara på platsens kvaliteter i form av befintlig grönska och väderstreck i samspel med byggnadens karaktär. Växtval och planteringar görs med hänsyn till att byggnaden ska kunna placeras i olika växtzoner i hela landet och utan stora underhållsbehov. Utformningen utarbetas så att krav från regelverk för parkering, sophantering, cykelförråd med mera tillgodoses.

Interiör

Entré och allmänna utrymmen

Genom den indragna huvudentrédörren i trä når man husets generösa trapphus med hiss och trappa i träkonstruktion. På golvet ligger det terrazzo och i korridorerna ligger vinylgolv. I entrén hittas även postboxar och namnskyltstavla. 

Husets entréplan utformas likt övriga våningsplan med bostäder men kompletteras med undercentral och barnvagnsförråd som nås från utsidan.

Bostaden

Bostäderna är optimerade efter byggmetodens förutsättningar och bostadsefterfrågan och med materialval där stor hänsyn tagits till det nordiska designarvet i gestaltning och interiör. Lägenhetsstorlekarna har ett spann från 1–4 rok. Takhöjden i bostäderna är ca 2,6 m med lägre takhöjd i badrum, hall och i förråd.

Entré och hall

I lägenhetsentréerna ligger det klinker i större format och väggarna är målade i varmvitt. I hallen sitter det en tamburdörr i mörkgrå kulör med titthål och ringklocka. Det finns en hatthylla i trä med tillhörande krokar, en garderob i träfanér och infälld belysning i taket. Det är vattenburen golvvärme i lägenheterna inklusive badrum.

Kök

Köken är unikt framtagna och producerade i Lehtos egna fabriker med vitpigmenterade ekfanérgolv och varmvita väggar. Köksskåpen är i melamin med knoppar i ek och med undermonterad arbetsbelysning. Köksbänken med integrerade kökshoar och 200 mm stänkskydd är i rostfritt. Integrerade vitvaror. Plats för sopsortering i bänkskåp. Frånluftsfläkt.

Vardagsrum, sovrum

I vardagsrum och sovrum ligger det vitpigmenterat ekfanérgolv. Väggar och innerdörrar är målade i varmvitt. Garderob/städskåp i eklaminat lika kök med ekknoppar. Laminerade fönsterbrädor likt övrig fast inredning. Brandvarnare är installerade i lägenheterna och fiber finns framdraget.

Badrum

I badrummen läggs det ljusgrått klinker i måtten 10×10 cm och väggarna kaklas med vita stående plattor i måtten 20×40 cm. Toalettstolen och handfatet är i vitt porslin. Kombimaskin tvätt och torktumlare står inställd i ett öppet skåp. Krokar, toalettpappershållare, handduksstång och blandare till dusch och handfat är i krom. Duschväggen är av glas. Infälld takbelysning samt vattenburen golvvärme.

Intresserad av Lignum?

Kontakta oss